Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤο πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανίων ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης καλώντας τους Θεσσαλονικείς να προσέλθουν στις Εκκλησίες της πόλης για την μεγάλη Εορτή το προσεχές Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.
Συγκεκριμένα ο κεντρικός Εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με ώρα έναρξης στις 07:30 με την Ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική Χοροστασία, ενώ θα ακολουθήσει στις 08:30 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο εορτασμός θα κορυφωθεί στις 10:00 με την πραγματοποίηση του Μέγα Αγιασμού των Θεοφανίων και στην συνέχεια της εκκίνησης της Ιεράς Λιτανείας για την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11:05 στην Α’ προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν προεξάρχοντάς του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ενώ στην Ιερά Λιτανεία, πλην της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, θα συμμετάσχουν ακόμη ο Προσκυνηματικός Ι. Ναός της του Θεού Σοφίας και ο παλαιός Μητροπολιτικός Ι. Ναός του Αγίου Μηνά , εντός των ορίων του οποίου ευρίσκεται το λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα