Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤον Ακάθιστο Ύμνο θα ψάλλουν φοιτητές του τμήματος μουσικής επιστήμης του ΠΑΜΑΚ

Τον Ακάθιστο Ύμνο θα ψάλλουν φοιτητές του τμήματος μουσικής επιστήμης του ΠΑΜΑΚ

Ύμνους από την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου αναμένεται να ψάλουν φοιτητές του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του ΠΑΜΑΚ την Παρασκευή 19 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος.

Ο λόγος για το γυναίκειο Βυζαντινό φωνητικό σύνολο “Ευ νεάνιδες”, του εργαστηρίου ποιητικής, καθώς και φοιτητές του μαθήματος “εισαγωγή στην Βυζαντινή μουσική”, του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του ΠΑΜΑΚ. Οι χορωδίες θα τελούν υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του τμήματος μουσικής του ΠΑΜΑΚ, κ. Γεωργίου Πατρώνα. Παράλληλα η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα στο δεξιό αναλόγιο θα βρίσκεται ως ερμηνευτής-πρωτοψάλτης ο κ. Γεώργιος Πατρώνας, λαμπαδάριος ο κ. Ελευθέριος Καρέτσος, χορός ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος “Εισαγωγή στη Βυζαντινή μουσική”. Αντίστοιχα στο αριστερό αναλόγιο βρίσκεται το γυναικείο φωνητικό Βυζαντινό σύνολο “Ευ νεάνιδες” και οι φοιτήτριες του μαθήματος “εισαγωγή στη Βυζαντινή μουσική”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα