Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη"ταξίδι στο χρόνο με ΚΤΕΛ"

“ταξίδι στο χρόνο με ΚΤΕΛ”

- Advertisement -

Επιστροφή… στο μέλλον. Στον σταθμό των ΚΤΕΛ Μακεδονία έχει παρκάρει το ιστορικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ημαθίας, το οποίο…. αναπαλαιώθηκε και αναμένεται να εκτεθεί σε χώρο του σταθμού.

Πρόκειται για ένα λεωφορείο 32 θέσεων που κατασκευάστηκε το 1962. Το πλαίσιό του είναι της Mercedes, ενώ το αμάξωμά του φτιάχτηκε στην Ελλάδα από την ΒΙΑΜΑΞ. Το λεωφορείο ανήκε στο ΚΤΕΛ Ημαθίας για λογαριασμό του οποίου εκτελούσε δρομολόγια μέχρι πριν περίπου 20 χρόνια, όταν και εγκαταλείφθηκε…

Η αναπαλαίωση του λεωφορείου, η οποία διήρκησε 4 μήνες έχει ολοκληρωθεί και μένει να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα εκτεθεί. Το λεωφορείο είναι ξανά πλήρως λειτουργικό, ακριβώς όπως ήταν όταν πρωτοκατασκευάστηκε, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά.

Ο χώρος που θα εκτεθεί θα βρίσκεται εντός του σταθμού των ΚΤΕΛ Μακεδονία, στον τρούλο και στην είσοδο μπροστά από το πάρκινγκ.

Στο σημείο αναμένεται να τοποθετηθούν οθόνες και πληροφοριακά σταντ που θα αφηγούνται την μακρά ιστορία του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΚΤΕΛ Μακεδονία, Ιωάννη Λάμπρου, στόχος είναι το λεωφορείο να είναι επισκέψιμο για το κοινό αλλά και να χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις.

«Θέλουμε να ταξιδεύουμε μαζί, ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ» ανέφερε.

φωτο: Κωνσταντίνος Σβεντζούρης
https://sakisgeorgiadis.blogspot.com/2024/06/blog-post_65.html

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα