Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣ. Αγγελούδης: «Πρέπει να “πέσουμε” με τα μούτρα στη δουλειά για τα...

Σ. Αγγελούδης: «Πρέπει να “πέσουμε” με τα μούτρα στη δουλειά για τα προβλήματα της καθημερινότητας» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ήταν η μία νίκη του συνδυασμού “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” ή εμού προσωπικά. Ήταν μία νίκη των πολιτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήθελαν να έχουν μία επιλογή πάνω από κόμματα, μία επιλογή που να εκφράζει τους πολίτες. Και σε μένα έλαχε η αγαθή τύχη να εκπροσωπήσω αυτή την αντίληψη των πολιτών της πόλης», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ερωτηθείς αν η διαφορετική κομματική προέλευση που έχει από την κυβέρνηση θα επηρεάσει τη σχέση με την κεντρική εξουσία.

Ενώ πρόσθεσε, αναφορικά με την προέλευσή του: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν την προέλευσή τους στην πολιτική, όλοι μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται με τις πολιτικές τους επιλογές. Και αυτό είναι και το ζητούμενο: Να έχουμε πολιτικοποιημένους ανθρώπους, σκεπτόμενους ανθρώπους. Η αυτοδιοίκηση όμως πρέπει να βρει ξανά το νήμα με τους πολίτες και με την κεντρική εξουσία σε ένα διαφορετικό επίπεδο, σε ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον»

 

Για το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας, ο κ. Αγγελούδης είπέ πως χρειάζεται «άμεση αναδιάρθρωση, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει, των υπηρεσιών καθαριότητας με ένα προσωπικό που μαθαίνω ότι είναι χρεωμένο στα 1.200 άτομα και υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα 500. Άμεσο αίτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση για άμεση χρηματοδότηση, την οποία θα παρακαλούσα να έχω το συντομότερο δυνατό, τον Γενάρη. Εφόσον αυτό συμβεί, σας λέω ότι στους επόμενους μήνες η διαφορά θα είναι ορατή. Έχουμε την ανάγκη να δούμε καινούργια μηχανήματα. Η πόλη δεν έχει πλυθεί ποτέ. Στα πεζοδρόμια, στους κάδους και στους δρόμους δεν έχει υπάρξει ποτέ ένα πρόγραμμα σκουπίσματος της πόλης. Λυπάμαι που το 2023 πρέπει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Λοιπόν, σε ό, τι αφορά το μάνατζμεντ, την αναδιάρθρωση, το συντονισμό, το πρόγραμμα και όλα αυτά, θα είμαστε έτοιμοι το Γενάρη. Θα αναμένω και την κάλυψη την οικονομική, εφόσον δεν τη δω από την απερχόμενη διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσω με ένα σχέδιο ορατό και συγκεκριμένο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα