Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣύψας: «Φλερτάρει» με το κόκκινο η Θεσσαλονίκη-Πρέπει να ληφθούν μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύψας: «Φλερτάρει» με το κόκκινο η Θεσσαλονίκη-Πρέπει να ληφθούν μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ιός επελαύνει, προειδοποίησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον Ant1, τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη Βουλή, ο κεντρικός τομέας της Αθήνας είναι σε εκθετική φάση.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα, ακαριαία και έντονα μέτρα. Δεν πρέπει να το αφήσουμε άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» με το κόκκινο, ενώ Πάτρα, Ανδραβίδα, Λασίθι και Χαλκίδα μπήκαν στο «κόκκινο», είπε, σημειώνοντας ότι «πλέον το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, καθώς έχουν πάψει να είναι προστατευμένα από τον ιό».

«Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και το πρόβλημα της βρετανικής μετάλλαξης, που έχει διασπαρεί παντού στη χώρα, δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γίνεται.

Επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα