Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης: Κινδύνεψαν ζωές στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης: Κινδύνεψαν ζωές στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

«Χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων σώθηκαν οι ζωές ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γεννηματάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο.

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα: Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» από διακοπή ρεύματος (Bίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων σώθηκαν οι ζωές ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γεννηματάς. Κι αυτό επειδή, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να πάψουν να λειτουργούν οι αναπνευστήρες και άλλα μηχανήματα που υποστηρίζουν μηχανικά τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Έγινε προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία η γεννήτρια του νοσοκομείου, η οποία όμως δε λειτούργησε. Το ίδιο συνέβη και με τη γεννήτρια του γειτονικού νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα. Έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να χορηγούν επί μία ώρα οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν εργαζόμενοι, από τους 17 αναπνευστήρες μόνο οι 5 έχουν μπαταρία που εξασφαλίζει αυτόνομη λειτουργία. Αυτό σημαίνει δύο γεννήτριες εκτός λειτουργίας και 12 αναπνευστήρες χωρίς μπαταρία.

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης, επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες οι οποίες βαρύνουν το διοικητή και την υποδιοικήτρια των νοσοκομείων Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, αντίστοιχα καθώς και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ ο οποίος τους επιβλέπει.

Πάνω απ’ όλα όμως, βαρύτατη είναι η πολιτική ευθύνη του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο ΕΣΥ, γενικότερα. Θεωρούμε πως το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα