Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣυνελήφθη άνδρας στον Λαγκαδά για πώληση νοθευμένου ελαιολάδου

Συνελήφθη άνδρας στον Λαγκαδά για πώληση νοθευμένου ελαιολάδου

Στην σύλληψη ενός 39χρονου άνδρα στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά για την διακίνηση του έγγραφα, προέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαγκαδά.

εντόπισαν και συνέλαβαν, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, 39χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ, αλλά και σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και της παροχή υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν σήμερα το πρωί σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά, κατόπιν σχετικού ελέγχου στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, 49 πλαστικά δοχεία βρέθηκαν χωρητικότητας πέντε λίτρων με την ένδειξη “εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο”, προερχόμενο από περιοχή της Ελλάδας.

Από την έρευνα και έπειτα από επικοινωνία με τον ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο ήταν διαφορετικής απόχρωσης στο κάθε δοχείο, στερούνταν σχετικής οσμής, ενώ υπήρχαν ελλείψεις ως προς την ορθή επισήμανση το βάσει κανονισμών. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, ενώ για τα κατασχεθέντα δοχεία ζητήθηκε η διενέργεια δειγματοληψίας από τον ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης,  αναφορικά με την ποιότητα, την γνησιότητα και τυχόν κινδύνους για τη δημόσια υγεία .

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα