Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣυναυλία για την 25η Μαρτίου από την ΚΟΘ και το ΜΜΘ

Συναυλία για την 25η Μαρτίου από την ΚΟΘ και το ΜΜΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με μία πανηγυρική συναυλία, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 22:00.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου και ως αφηγητής συμμετέχει ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Δμήτρης Σιακάρας. Οι συνθέτες Διονύσιος Λαυράγκας και Μανώλης Καλομοίρης ενσωματώνουν στα έργα τους στοιχεία της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης. Το «Πρελούδιο και Φούγκα πάνω σε δύο ελληνικά θέματα» του πρώτου δίνει τον θριαμβικό τόνο της εξέγερσης των Ελλήνων, ενώ η «Καταστροφή των Ψαρών» του δεύτερου θρηνεί για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του Αγώνα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την «Ηρωική Συμφωνία» του Μπετόβεν, ένα ρηξικέλευθο έργο εμποτισμένο με τα ιδανικά του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, που υπήρξε η φλόγα, με την οποία άναψε πνευματικά το φιτίλι της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μουσικοί της ΚΟΘ προσφέρουν την αμοιβή από τα συγγενικά τους δικαιώματα αυτής της τηλεοπτικής μετάδοσης υπέρ του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα