Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνάντηση Σπύρου Πέγκα με Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα – «Ελάτε να...

Συνάντηση Σπύρου Πέγκα με Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα – «Ελάτε να αλλάξουμε μαζί την πόλη»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» Σπύρος Πέγκας συναντήθηκε με ανθρώπους της Θεσσαλονίκης που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και σε αυτήν συμμετείχαν και υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους».

Κατά την ομιλία του, ο Σπύρος Πέγκας ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» αλλά και το πλάνο ανάπτυξης για κάθε μία από τις 24 συνοικίες της πόλης. Αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της «Θεσσαλονίκης Για Όλους» και επισήμανε ότι το ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης απαρτίζεται από ενεργά πρόσωπα της κοινωνίας των πολιτών που έχουν κοινό στόχο η Θεσσαλονίκη να γίνει μία πόλη σύγχρονη, «πράσινη» και ανοικτή. Μία πόλη στην οποία θα αξίζει και οι ίδιοι να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν.

«Δεν προσβλέπουμε απλά σε σημειακές αλλαγές για τη Θεσσαλονίκη αλλά έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο και για τις 24 συνοικίες της πόλης μας. Με τη βοήθεια ενός Γενικού Πολεοδόμου Πόλης θα δούμε την πόλη ως μια ενότητα και θα προχωρήσουμε σε μεγάλες χωρικές αλλαγές έτσι όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θέλουμε να καθαρίσουμε και να πρασινίσουμε τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε οι κάτοικοι της να χαίρονται που ζουν σε αυτήν και να μην έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με σημαντικά προβλήματα, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια με την απερχόμενη διοίκηση. Θα διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στην πόλη μας, ευνοώντας τον πεζό, τη μικροκινητικότητα και τα ΜΜΜ.  Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα διδάσκει στα παιδιά την αγάπη και τον σεβασμό για τον δημόσιο χώρο, κοινωνικές δομές οι οποίες θα φροντίζουν με ουσιαστικό τρόπο τους ευάλωτους συνδημότες μας. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ξανά τη δυναμική και αναπτυξιακή της εξωστρέφεια. Ελάτε να αλλάξουμε μαζί την πόλη. Το μέλλον σας χρειάζεται, έχει την ανάγκη σας», σημείωσε ο Σπύρος Πέγκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του «ERGON House», στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ των παρισταμένων ήταν γνωστοί Θεσσαλονικείς αλλά και Αθηναίοι φίλοι και υποστηρικτές της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», όπως οι: Ακύλλας Καραζήσης, Ναταλία Δραγούμη, Αλέξανδρος Θάνος, Νίκος Καρατζάς, Λόης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Κοτζιά, Εμμανουήλ Κιτσέλλης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα