Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣυνάντηση εργασίας είχαν Αγγελούδης – Μενδώνη

Συνάντηση εργασίας είχαν Αγγελούδης – Μενδώνη

Την δεύτερη εντός τριμήνου συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, κ, Στέλιος Αγγελούδης με την υπουργό πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη.Κατά την σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Διοικητηρίου και δρομολογήθηκαν λύσεις στα ζητήματα της αποκατάστασης κρηνών στην άνω Πόλη και την υποστήριξης του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης, των Δημητρίων.
Στο πλαίσιο αυτής ο κ. Αγγελούδης δήλωσε “Ολοκληρώθηκε η προσέγγιση στο θέμα της πολύπαθης πλατείας Διοικητηρίου για την οποία υπάρχει χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ξεκινάμε με τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη μελετητική ολοκλήρωση αυτής. Η πλατεία Διοικητηρίου δρομολογείται, με μια βιώσιμη και οριστική λύση μετά από πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι τέτοιο καιρό του χρόνου το έργο να είναι δημοπρατημένο”.

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη ανέφερε πως “είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο για τη μεγάλη εκκρεμότητα της πλατείας Διοικητηρίου” κάνοντας λόγο για την σύσταση ομάδας εργασίας τον περασμένο Φεβρουάριο η οποία κατέληξε σε ορισμένα συμπεράσματα με ομοφωνία “Αυτά τα συζητήσαμε και είδαμε ότι είναι εφικτά για να μπορέσει να προχωρήσει ο δήμος τις αναγκαίες μελέτες. Εννοείται πως σε όλα τα στάδια το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Πόλης Θεσσαλονίκης και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του δήμου και στους μελετητές που θα επιλεγούν για να προχωρήσουμε στο θέμα της πλατείας, επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες”.

Αναφορικά με το ζήτημα των κρηνών, η κ. Μενδώνη δήλωσε πως πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα χρηματοδοτηθεί, κυρίως, από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες “να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εκθέσεις που χρειάζονται για οχτώ κρήνες, στις οποίες έχει άμεση εμπλοκή το υπουργείο Πολιτισμού γιατί πρόκειται για προστατευόμενα μνημεία, και να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι εργασίες για τη σταδιακή τους παράδοση. Θεωρώ πως τους επόμενους έξι με οκτώ μήνες αυτό μπορεί να έχει ολοκληρωθεί”, ενώ για το ζήτημα των Δημητρίων, είπε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί με το δήμο μία τριετή προγραμματική σύμβαση, ώστε το υπουργείο Πολιτισμού να υποστηρίξει με τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς του τη διεξαγωγή τους, με τον κ. Αγγελούδη να χαρακτηρίζει ως “πολύ σημαντική” την τριετή υποστήριξη και αναβάθμιση του κορυφαίου θεσμού των Δημητρίων. Τέλος ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε την υπουργό για την αμεσότητα που επέδειξε, ώστε να υλοποιηθούν όσα είχαν συζητηθεί στην πρώτη συνάντηση τους στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα