Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣυνάντηση Γιουτίκα-Σταικούρα για τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης - Αίτημα επιτάχυνσης εργασιών

Συνάντηση Γιουτίκα-Σταικούρα για τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Αίτημα επιτάχυνσης εργασιών

Για το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών και την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο πλαίσιο της συνάντησης τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γιουτίκας και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιουτίκα, στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια. Παρόντες σε αυτή ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, κα Δέσποινα Παληαρούτα. Από την πλευρά του ο κ. Γιουτίκας ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα οι διαδικασίες, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των πολιτών, την εξυπηρέτηση χιλιάδων εργαζόμενων, επιχειρήσεων και εταιρειών Logistics που δραστηριοποιούνται στη δυτική πλευρά της πόλης, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, .

Ακόμα υπογράμμισε ότι ο Δυτικός Προαστιακός της Θεσσαλονίκης, έχοντας το ισχυρό πλεονέκτημα της επανάχρησης υφιστάμενου τμήματος μη ενεργού σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, είναι ένα έργο που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε σε συνδυασμό με την έναρξη κυκλοφορίας του Μετρό στα τέλη Νοεμβρίου και την εξελισσόμενη αναβάθμιση του στόλου του ΟΑΣΘ, να συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών μετακίνησης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Παράλληλα τόνισε προς τον Υπουργό, την ανάγκη μεταφορικής κάλυψης του Campus του  ΔΙ.ΠΑ.Ε. στη Σίνδο, προκειμένου για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και τη σκοπιμότητα κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών με στάσεις επιβίβαση-αποβίβασης του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου έως τη Γέφυρα του δήμου Χαλκηδόνος.

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκαν και οι επισημάνσεις του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα, που αντιμετώπισε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, να δεσμεύεται για νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την προώθηση του έργου του Δυτικού Προαστιακού, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΡΓΟΣΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα