Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυμφωνία για την διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης έπειτα από την συνάντηση...

Συμφωνία για την διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης έπειτα από την συνάντηση Αγγελούδη-Ζαχαράκη

- Advertisement -

Σε συμφωνία για την διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης, στα οποία συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ήρθαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης και η υπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο συνάντησης τους στο δημαρχιακό μέγαρο.

Συγκεκριμένα κατά την συνάντηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε στην υπουργό αίτημα να διευρυνθεί το πρόγραμμα κάλυψη, μέσω του οποίου αξιοποιούνται με χρηματοδότηση του Υπουργείου διαμερίσματα που ήταν στο πρόγραμμα Εστία, καθώς επίσης να συνεχιστεί το πρόγραμμα στέγαση και εργασία, στο οποίο με νομοθετικές βελτιώσεις δεν αφορά πλέον μόνο αστέγους, αλλά και ανθρώπους με επισφαλή στέγαση. Αντίστοιχα η υπουργός τόνισε πως είναι θετική στην ενίσχυση των δύο προγραμμάτων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εντός των επόμενων ημερών θα αναδειχθεί ο εργολάβος στον διαγωνισμό που διενήργησε η Μείζων Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης – ΜΑΘ ΑΕ και αφορά στη διάθεση έπειτα από ανακαίνιση 30 διαμερισμάτων του Δήμου σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Αγγελούδης δήλωσε χαρακτηριστικά “Η υπουργός έκανε δεκτή την πρότασή μας να ενισχυθεί η επέκταση των προγραμμάτων αυτών. Για μας είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτή τη φιλοξενία στις ευάλωτες οικογένειες. Τα θέματα κοινωνικής πολιτικής για τη νέα δημοτική αρχή είναι ψηλά στην ατζέντα. Είχα την ευκαιρία να θέσω μία σειρά από προβληματισμούς, αιτήματα και θέματα. Σε πολλά από αυτά βρήκαμε λύσεις και σε άλλα έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με στόχο το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα”.

Με την κα Ζαχαράκη από την πλευρά της να κάνει λόγο στην διάθεση των 30 διαμερισμάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, στο οποίο ο Δήμος έχει προτάξει την αξιοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας “Αυτά τα πρώτα 30 διαμερίσματα θα είναι η μαγιά για επέκταση του προγράμματος, αλλά με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Να δούμε πώς θα τρέξει και το πρόγραμμα της εργολαβίας, που νομίζω εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Η Θεσσαλονίκη πάει πολύ ταχύτερα και νομίζω πως θα είναι μια καλή μαγιά για μελλοντικά προγράμματα συμπράξεων για την αξιοποίηση δημοτικής στέγασης για κοινωνικούς στόχους. Είμαστε εδώ, μαζί, για να διευρύνουμε το πέπλο κάλυψης προς κάθε πολίτη”.

Παράλληλα συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με την βρεφονηπιακή φροντίδα και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και παιδιών με αναπηρία, καθώς και με τις δομές κοινωνικής υποστήριξης, με την κ. Ζαχαράκη να συγχαίρει τη διοίκηση του Δήμου για τη δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών και τη δρομολόγηση αντίστοιχων δομών για την οικογένεια και τη νεολαία.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα