Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι σπουδαστές της 1ης και 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης και της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ σήμερα στις 12:00.

Διεκδικούν: “α) να μην υποβαθμιστεί η αξία του πτυχίου μας από επίπεδο 4 (ν.3475/2006) σε επίπεδο 3 το οποίο θα τους δίνει μια απλή βεβαίωση σπουδών αντί πτυχίου, β)να καταβληθούν τώρα και στην ώρα τους όλα τα χρωστούμενα που έχουν να λαμβάνουν οι σπουδαστές που έχουν ενεργές συμβάσεις μαθητείας, γ) να ενισχυθούν τα εργαστήρια με περισσότερο εργαστηριακό υλικό και δ) άμεσα να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας».

Επίσης στις 12:30, τα περιφερειακά και δημοτικά σχήματα «Ανυπότακτη Μακεδονία», «Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία», «Η Πόλη Ανάποδα» (Θεσσαλονίκη), «Δύναμη Ανατροπής» (Θεσσαλονίκη), «Ανυπακοή» (Αμπελόκηποι), «Αντεπίθεση» (Αμπελόκηποι), «Μέτωπο Ρήξης – Ανατροπής» (Θέρμη), «Η Πόλη Αλλιώς» ( Νεάπολη – Συκιές), θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Επιπλέον, στις 18:30 αναμένεται διαμαρτυρία καλλιτεχνών ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, πάνω από την οδό Εγνατία.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα