Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Flyover στη Θεσσαλονίκη - «Δεν θα λύσει το...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Flyover στη Θεσσαλονίκη – «Δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα»

Ο Flyover διχάζει τη Θεσσαλονίκη, καθώς εκτός από εκείνους που εκτιμούν πως με την ολοκλήρωση του έργου θα μειωθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, υπάρχουν και άλλοι που έχουν αντίθετη άποψη…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη συλλογικοτήτων και συλλόγων της πόλης στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι θα κοπούν χιαλιάδες δέντρα και ότι θα καταστραφούν 82.000 τ.μ. περιαστικού δάσους, ότι θα επιδεινωθεί η ποιότητα του αέρα, ότι το έργο δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό αλλά θα το αναπαραγάγει, ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, ότι το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και βαραίνει αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, τους δήμους και τους κατοίκους.

Μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη των φορέων που έχουν καταθέσει τις δύο αιτήσεις ακύρωσης του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς επίσης και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα».

 

Υπενθυμίζεται πως ειδικό σχέδιο εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες, έχει σχεδιάσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εργασιών κατασκευής του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου Flyover.

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών, προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιεί ενημέρωση των πολιτών – οδηγών, ενώ, επιπλέον, θα εντατικοποιηθούν οι τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος κύριων οδικών αξόνων.

Επί της Κ.Καραμανλή – Ν.Εγνατία – Εγνατία – Μοναστηρίου, του οδικού άξονα στη δυτική είσοδο (Παλαιού Σταθμού) – 26ης Οκτωβρίου – Ν.Κουντουριώτη – Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Γ. Παπανδρέου – Αδριανουπόλεως – Ε. Βενιζέλου – Εθν. Αντίστασης – Λ. Γεωργικής Σχολής και του οδικού άξονα επί της Εθν. Αντίστασης – Β. Όλγας – Β. Γεωργίου – Μ. Ανδρόνικου – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου – Δυτική Έξοδος (Παλαιού Σταθμού).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας, κάθε παράνομα σταθμευμένο όχημα θα απομακρύνεται ώστε ολόκληρο το οδόστρωμα να αξιοποιείται για την τρέχουσα κυκλοφορία των οχημάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα