Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτόχος εγκληματικών στοιχείων τα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών - Ανεπαρκής η αστυνόμευση,...

Στόχος εγκληματικών στοιχείων τα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Ανεπαρκής η αστυνόμευση, λέει ο δήμαρχος

Στο στόχαστρο εγκληματικών στοιχείων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα λόγω της ελλιπούς και ανεπαρκούς αστυνόμευσης στα όρια του δήμου, βρέθηκαν σήμερα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με το ένα από αυτά να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Κάηκε όχημα του δήμου Νεάπολη Συκεών

Το διπλό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, γύρω στις 4.30 π.μ. αρχικά με την πυροδότηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε ηλεκτροκίνητο δημοτικό όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της Τεχνικής Υπηρεσίες επί της οδού Λεχόβου στις Συκιές. Επί τόπου κατέφθασαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έξι πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά που προκλήθηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό, από την οποία ωστόσο το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν παρακείμενα οχήματα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, και συγκεκριμένα στον χώρο του πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, τα εγκληματικά στοιχεία τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και σε δεύτερο ειδικό όχημα για ΑμεΑ τύπου ΒΑΝ, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, ευτυχώς χωρίς να λάβει καταστροφικές διαστάσεις τόσο για το ίδιο όχημα όσο και για τα παρακείμενα δημοτικά οχήματα, όπως επίσης και για το παρακείμενο δάσος.

Για το γεγονός ενημερώθηκε άμεσα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έστειλε επί τόπου τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Γκατζέ.

Στα δυο σημεία βρέθηκαν και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλεξαν υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών, ενώ θα εξετασθεί και ο καταγραφικός εξοπλισμός των καμερών που είναι τοποθετημένες στα δημοτικά κτίρια.

«Το τελευταίο διάστημα στο δήμο μας σημειώθηκαν νέα πολύ σοβαρά περιστατικά σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά δυστυχώς κανείς από τους αρμόδιους δεν φάνηκε να συγκινείται. Αυτό ακριβώς που ζητάμε επί χρόνια, και δεν θα σταματήσουμε να το απαιτούμε και να το διεκδικούμε, είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλα τα όρια του δήμου, με 24ωρες περιπολίες περιπολικών και μοτοσικλετιστών, αλλά και πεζών περιπολιών, με αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών ενεργειών», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Τί άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να πράξει αυτό που οφείλει απέναντι στην κοινωνία;», αναρωτιέται υπενθυμίζοντας την εκκρεμότητα που υπάρχει στο αίτημά του, το οποίο υπέβαλε πριν από μήνες, για τη συνάντησή του με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «οι πάντες αντιλαμβάνονται το πόσο ανεξέλεγκτα δρουν αυτά τα εγκληματικά στοιχεία όταν με θράσος φθάνουν στο σημείο να αναπτύσσουν τη δράση τους ακόμη και σε κεντρικά σημεία του δήμου, και μάλιστα σε κεντρικά δημόσια και δημοτικά κτίρια».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα