Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣτο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμαριάς

Στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμαριάς

Την ένταξη πέντε δημοτικών σχολείων της πόλης στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την περίοδο 2024-2025 γνωστοποίησε μεσώ ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καλαμαριάς.

Πρόκειται για το 5ο, το 8ο, το 9ο, το 12ο και το 13ο δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς στα οποία σε καθημερινή βάση θα διανέμεται στους μαθητές ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο από τον επιστημονικά υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή η συμμετοχή των σχολείων του δήμου Καλαμαριάς στο εν λόγω πρόγραμμα ήρθε μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής τον περασμένο Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” το οποίο υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελεί σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνει τις μαθητικές επιδόσεις.

Σε δήλωσή του αναφορικά με την παραπάνω εξέλιξη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Θάνος Γιαννακός τονίζει πως:“Η ένταξη τού Δήμου Καλαμαριάς για πρώτη φορά στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και έρχεται ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε από τη δημοτική αρχή και την Αντιδημαρχία Παιδείας για την ανάδειξη αυτής της κοινωνικής αναγκαιότητας . Μέσα από την διαδικασία αυτή που επισημοποιήθηκε με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε έστω και στο ελάχιστο στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.  900 ημερήσια γεύματα θα διανέμονται στο σύνολο των μαθητών και μαθητριών πέντε δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς και ευελπιστούμε ο αριθμός τους την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες να ωφεληθούν από το πρόγραμμα”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα