Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτους «κόκκινους» νομούς η Θεσσαλονίκη. Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ

Στους «κόκκινους» νομούς η Θεσσαλονίκη. Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ

Έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν απολύτως προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και αυτοπεριορισμού έναντι του κορωνοϊού απηύθυνε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον Covid – 19, την Τετάρτη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «πολύ διαφορετικά», με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και την περαιτέρω αποσυμφόρηση του ΕΣΥ.

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικότερα στις ΜΕΘ, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

Οι νομοί που παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω Covid 19 τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι εξής:

Κιλκίς
Πέλλας
Πέλλας
Πιερίας
Ξάνθης
Δράμας
Θεσσαλονίκης
Λάρισας
Φλώρινας

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στη δυτική Αττική.

Για την πληρότητα των ΜΕΘ

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά.

Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ η πληρότητα διαμορφώνεται ως εξής:

83% στην Επικράτεια
77% στην Αττική
91% στη Θεσσαλονίκη

«Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown έπειτα από μια σκληρή μάχη, τίθεται πλέον το ερώτημα. Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα και με αυτή την πίεση προς το ΕΣΥ, αν μπορούμε να δείξουμε τη δέουσα αλληλεγγύη εν όψει μάλιστα και των Χριστουγέννων; Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία μας; Αν προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη νέα έξαρση των κρουσμάτων;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα