Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτον δήμο Θεσσαλονίκης η έκταση της Αγίας Φωτεινής και το πάρκο Πεδίον...

Στον δήμο Θεσσαλονίκης η έκταση της Αγίας Φωτεινής και το πάρκο Πεδίον του Άρεως ενόψει ανάπλασης της ΔΕΘ

- Advertisement -

Θετικά αποτελέσματα για την πόλη παρήγαγε η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιου Αγγελούδη με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε η περιοχή της Αγίας Φωτεινής όπισθεν της ΔΕΘ και το πάρκο Πεδίον του Άρεως. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη για το ζήτημα της έκτασης της Αγίας Φωτεινής ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών της περιοχές προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση μπροστά από τον χώρο της ΔΕΘ. “Όπως γνωρίζετε πολύ καλά είναι οικήματα στα οποία κατοικούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, υπάρχει μία καλή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθεί μία λύση για αυτές τις οικογένειες, μέσω της επιδότησης “Ενοικίου”, όπως επίσης και ένα κονδύλι, ώστε να κατασκευαστούν νέα ΣΟΑ για να στεγαστούν τα αντίστοιχα στελέχη”.

Ακόμα ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι να παραχωρηθεί στον δήμο, μέσω χρησιδανείου, το πάρκο Πεδίον του Άρεως επί της Λεωφόρου Στρατού, έκτασης 16 στρεμμάτων, καθώς η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου είχε λήξει εδώ και περίπου 2 χρόνια “Βεβαίως υπάρχει η θετική διάθεση από πλευράς Υπουργείου, να ανανεωθεί το χρησιδάνειο, το οποίο υπήρχε προς τον Δήμο και σύντομα θα υπάρξουν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όσον αφορά και τη χρονική διάρκεια, αλλά και τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί”. Παράλληλα επισήμανε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι λεπτομέρειες, έτσι ώστε τα αιτήματα του δήμου που είναι εύλογα και τεκμηριωμένα να έχουν μία θετική έκβαση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης είπε χαρακτηριστικά “Ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος για τα δύο ζητήματα και έδειξε διάθεση για ανακοινώσεις. Τον ευχαριστώ πολύ και νομίζω πως όταν υπάρχει τεκμηριωμένη, οργανωμένη συζήτηση και διεκδίκηση, αλλά και ευήκοα ώτα, βρίσκονται, επ’ αγαθώ και επ’ ωφελεία της πόλη,ς πάντοτε λύσεις”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκταση της Αγίας Φωτεινής απετέλεσε μια από τις κόκκινες γραμμές της διοίκησης Αγγελούδη προκειμένου να συμφωνήσει ο δήμος στην ανάπλαση της ΔΕΘ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60