Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτις κάλπες σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες οδηγούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Νοέμβρη για την ανάδειξη του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και την εκλογή αντιπροσώπων για την ΟΕΝΓΕ και την ΕΔΟΘ.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 8 π.μ. ως τις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του κάθε νοσοκομείου. Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Θέρμης και Μηχανιώνας θα ψηφίσουν στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και οι γιατροί των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας θα ψηφίσουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΠΑΚ) καλεί τους γιατρούς στα νοσοκομεία, με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους να καθορίσουν τις εξελίξεις. Στο κάλεσμά της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ασφυκτική πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις γιατί θεωρούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία κόστος και σπατάλη, οι συνθήκες που οδηγούν δεκάδες συναδέλφους σε παραιτήσεις, τους νέους γιατρούς μακριά από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι “το όραμα” και της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της. Δημόσια νοσοκομεία – ΑΕ με τους ιδιώτες να αλωνίζουν και τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν χρυσοφόρες επενδύσεις στο χώρο της Υγείας.(…)

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση είναι η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Οτι λύση για τον γιατρό είναι να μετατρέπει τον ασθενή σε πελάτη. Οτι λύση είναι η πλήρης διάσπαση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και η εντατικοποίηση της εργασίας, από το πρωινό ωράριο και την εφημερία στο απογευματινό ιατρείο. Και όλα αυτά για να αυξήσει το εισόδημα του, το οποίο κρατούν συρρικνωμένο επιδεικτικά όλες οι κυβερνήσεις. Την ίδια ώρα, οι ασθενείς εξαναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για υπηρεσίες υγείας συνεχώς συρρικνούμενες και σε πλήρη αντιδιαστολή με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αυτή η “πραγματικότητα” που μας ετοιμάζουν δεν είναι μονόδρομος!(…)

Η αποφασιστική ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στους αγώνες μας. Η μαζική συμμετοχή όλων στις δράσεις της ΕΝΙΘ είναι όρος και εγγύηση για την αποφασιστική ενίσχυση του αγωνιστικού της προσανατολισμού, την οργάνωση των συλλογικών μας διεκδικήσεων, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ο μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση και δράση, σε ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας είναι τα δικά μας όπλα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα