Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτιγμές τρόμου για 80χρονο στη Θεσσαλονίκη - Ληστές τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν...

Στιγμές τρόμου για 80χρονο στη Θεσσαλονίκη – Ληστές τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν 800.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε  ένοπλης ληστείας σε οικία στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση  ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία  τριών ανδρών ηλικίας 52, 50 και 22 ετών. Τον Οκτώβριο του 2019, ο 52χρονος ενεργώντας με συνεργούς και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 80χρονο ιδιοκτήτη και δύο οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσές λίρες.Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ενώ άμεση συνδρομή παρείχαν ο 50χρονος με τον 22χρονο χρησιμοποιώντας έτερο όχημα ως συνοδευτικό του πρώτου.Σύμφωνα με  πληροφορίες οι δράστες αφαίρεσαν 800.000 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στις περιοχές της Νεάπολης και της Περαίας, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Μαρτύρων, εντοπίστηκαν ο 52χρονος και ο 22χρονος οι οποίοι και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  στην οικία του πρώτου, χρυσαφικά – κοσμήματα (μαργαριταρένια περιδέραια, σκουλαρίκια, ρολόγια κ.α.) και πέντε  κινητά τηλέφωνα των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται. Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφαιρέθηκαν κατά την προαναφερόμενη περίπτωση ληστείας και αποδόθηκαν. Στην οικία του δεύτερου, τέσσερα  κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται.Σημειώνεται ότι, ο 52χρονος άντρας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα