Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτη Νέα Ραιδεστό το Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Στη Νέα Ραιδεστό το Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

- Advertisement -

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η ανάδειξη των Πρωταθλητών Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας, με την κορυφαία εθνική διοργάνωση, το Metlen Πρωτάθλημα, να διεξάγεται 26 – 30 Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη και το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας με την ιππική εγκατάσταση Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό του Δήμου Θέρμης θα φιλοξενήσει το Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων από την Τετάρτη, 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ενώ ο Ιππικός Όμιλος Μεσογείων στο Κορωπί (πριν από το αεροδρόμιο) θα φιλοξενήσει το Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας από την Παρασκευή, 28 έως και την Κυριακή, 30 Ιουνίου.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων η ανάδειξη των Πρωταθλητών στις ηλικιακές κατηγορίες, Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων, καθώς και της Νικήτριας Αμαζόνας, θα γίνει σε αγώνα τριών ημερών με τέσσερις γύρους. Τα ζευγάρια ιππέα/ίππου κατατάσσονται σύμφωνα με το σύνολο των βαθμών ποινής των τεσσάρων γύρων και σε περίπτωση ισοβαθμίας από την κατάταξη της 3ης ημέρας (3ος και 4ος γύρος). Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει ακόμη κατηγορία Νεολέκτων Ίππων, σε αγώνα τριών ημερών με τρεις γύρους, καθώς και αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, επίσης θα αναδειχθούν οι Πρωταθλητές Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων από τριήμερο αγώνα. Ο τίτλος του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Κατηγορία Παίδων θα κριθεί με βάση την υψηλότερη βαθμολογία  (μέσος όρος %) στα αγωνίσματα Α3 Παίδων, Α4 Παίδων & Α5 Παίδων, στην Εφήβων στα αγωνίσματα Γ4, Γ5 & Freestyle, στην Νέων Ιππέων στα αγωνίσματα Δα, Δε & Freestyle Νέων Ιππέων και στην Ενηλίκων στα αγωνίσματα Δα, Δβ & Freestyle Eνηλίκων. Ακόμη εκτός από τα αγωνίσματα του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν και αγωνίσματα του 5ου αγώνα.

O κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τρίτη, 25 Ιουνίου το απόγευμα και ο αντίστοιχος της Ιππικής Δεξιοτεχνίας την Πέμπτη, 27 Ιουνίου το μεσημέρι.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, επίσης θα αναδειχθούν οι Πρωταθλητές Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων από τριήμερο αγώνα. Ο τίτλος του Πρωταθλητή στην Κατηγορία Παίδων θα κριθεί με βάση την υψηλότερη βαθμολογία  (μέσος όρος %) στα αγωνίσματα Α3 Παίδων, Α4 Παίδων & Α5 Παίδων, στην Εφήβων στα αγωνίσματα Γ4, Γ5 & Freestyle, στην Νέων Ιππέων στα αγωνίσματα Δα, Δε & Freestyle Νέων Ιππέων και στην Ενηλίκων στα αγωνίσματα Δα, Δβ & Freestyle Eνηλίκων. Ακόμη εκτός από τα αγωνίσματα του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν και αγωνίσματα του 5ου αγώνα.

Τους αγώνες της Ιππικής Δεξιοτεχνίας έχουν κληθεί να κρίνουν τρεις ξένοι κορυφαίοι κριτές, ο Γάλλος Raphael Saleh, που θα είναι και ο Πρόεδρος της Αγωνοδίκου Επιτροπής στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Πολωνός κ. Lukasz Walter και ο Άγγλος κ. Clive Halsall.

Η ΕΟΙ θα μεταδώσει σε live streaming μέσω της διεθνούς πλατφόρμας https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ στο site της ΕΟΙ

https://www.hef.gr/index.php/el/live-streaming-gr την Τετάρτη, 26/6 τους πρώτους γύρους των Κατηγοριών Νέων Ιππέων και Αμαζόνων και τις υπόλοιπες ημέρες, Πέμπτη – Κυριακή όλα τα αγωνίσματα της Υπερπήδησης Εμποδίων από την Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και στις δύο εγκαταστάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα προγράμματα των αγώνων θα αρχίζουν καθημερινά και το Σαββατοκύριακο στις 8.00 και θα ολοκληρώνονται μετά τις 17.00 το απόγευμα, ανάλογα και με τον καιρό.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη χορηγών και δωρητώνεταιρείες και φορείςτον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Metlen και την Protergia, τις εταιρείες του Ομίλου Αντωνίου Argus Pack, Adori Espresso και Royalty Hotel & Suites, την εταιρεία Stathis Enterprises, την κα Σίσσυ Ταταρίδατην εταιρεία Leathertrιμε τα προϊόντα Connolly, την Duxiana, την Paradox Hellas, την Hellenica με τα προϊόντα Seventeen, την Massazaki, την Luxury Sports, την Superfast Ferries, την Hertz, την Capital Yachting, την εταιρεία Siafaras, την οινοποιία Magoutes  και τον χορηγό επικοινωνίας ΕΤ3.

Ακόμη, το Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την συμπαράσταση και του Δήμου Θέρμης.


- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα