Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτη Θεσσαλονίκη ο Χρ. Στυλιανίδης και ο Γ. Αμυράς- Σύσκεψη ενόψει αντιπυρικής...

Στη Θεσσαλονίκη ο Χρ. Στυλιανίδης και ο Γ. Αμυράς- Σύσκεψη ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα μεταβαίνουν σήμερα και αύριο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, καθώς και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελο Γκουντούφα. Πρόκειται για τους δύο πρώτους σταθμούς από μια σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, θα πραγματοποιηθούν ευρείες συσκέψεις των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας – δασοπυρόσβεσης. Στις συσκέψεις θα μετέχουν, επίσης, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι Περιφέρειες και όλοι οι συναρμόδιοι τοπικοί φορείς. Πρόκειται για μια κοινή δράση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό την προώθηση συνεργειών σε τοπικό επίπεδο.

Κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Αμυράς θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα για τον βέλτιστο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, ενώ στη σύσκεψη που θα ακολουθήσει το «παρών» θα δώσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα και Πάτρα, ενώ υπηρεσιακού χαρακτήρα συσκέψεις θα πραγματοποιούνται περιοδικά σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα