Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτάση εργασίας σήμερα από το ΣΕΤΕΠΕ - Μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας σήμερα από το ΣΕΤΕΠΕ – Μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 16 Νοέμβρη, από τις 11.00 έως τις 15.00 για τους εργαζόμενους του κλάδου, προκήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Πιερίας λόγω της έξαρσης των εργατικών ατυχημάτων και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στους χώρους εργασίας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων της «Ε-food» στις 11.00. έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία από τους διανομείς.

Το ΣΕΤΕΠΕ διεκδικεί την ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου, να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες, να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής, τα μέτρα ατομικής προστασίας συμπεριλαμβανομένου και του κράνους να παρέχονται από τους εργοδότες, να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων και αναφέρει αναφέρει:

«Μέχρι πριν λίγο καιρό μιλάγαμε για 40 νεκρούς διανομείς τα τελευταία 4 χρόνια και από τότε έχουμε μια σειρά νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους!

Ακόμη ένας συνάδελφός μας, διανομέας της E FOOD στον Βόλο, χαροπαλεύει μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα εν ώρα εργασίας, ακόμη ένας συνάδελφός στην προσπάθεια να βγει το μεροκάματο κατέληξε να δίνει μάχη για την ζωή του!

Αυτό το εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον θάνατο του 18χρονου διανομέα στην Αθήνα, στον θάνατο του 47χρονου διανομέα της wolt στην Θεσσαλονίκη, στο σοβαρό τραυματισμό διανομέα της efood στην οδό Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη, στον τραυματισμό διανομέα της wolt στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, στον τραυματισμό 18χρονου διανομέα στον Πύργο, και σαν να μην έφταναν αυτά πριν λίγα 24ωρα είχαμε τα περιστατικά ξυλοδαρμού δύο συναδέλφων εν ώρα εργασίας μέσα στην μέση του δρόμου!

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν είναι η κακιά η ώρα, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης επαρκούς μέτρων προστασίας, είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, του ατελείωτου κυνηγιού των χρόνων παράδοσης και των επόμενων παραγγελιών, είναι αποτέλεσμα των 10 – 12 ακόμη και 14 ωρών που αναγκαζόμαστε πολλοί διανομείς να δουλεύουμε ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν γίνεται να περιμένουμε αμέτοχοι πότε θα έρθει η σειρά μας!

Να αφήσουμε την καραμέλα ότι τίποτα δεν αλλάζει, οι εργαζόμενοι στην efood και οι εργαζόμενοι στην cosco απέδειξαν πως όποιοι αγωνίζονται ενωμένοι οργανωμένοι και με τα συνδικάτα τους μπορούν να νικήσουν. Δεν πάει άλλο! Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα