Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Σπύρος Πέγκας: Θα απαιτήσουμε την επιστροφή του τέλους διανυκτέρευσης σε ένα ταμείο...

Σπύρος Πέγκας: Θα απαιτήσουμε την επιστροφή του τέλους διανυκτέρευσης σε ένα ταμείο εταίρων της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και του δήμου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 

«Από τα χρόνια της θητείας μου ως αντιδημάρχου Τουρισμού στον δήμο Θεσσαλονίκης πρότεινα και εισηγήθηκα στις τότε κυβερνήσεις το τέλος διανυκτέρευσης. Μάλιστα, διαπραγματεύτηκα μια αντίστοιχη εισφορά προς την πόλη και από τα airbnb καταλύματα σε μια απευθείας διαπραγμάτευσημε τα κεντρικά της εταιρείας στο Λονδίνο και την τότε εκπρόσωπό της για την ανατολική Μεσόγειο κ. Γκούσιου. Ένα τέλος, που, όπως σε όλες τις πόλεις του κόσμου, θα όφειλε να επιστρέφει στην ίδια την πόλη. Είναι ένα έξτρα έσοδο που καλύπτει την επιπλέον καθαριότητα, φροντίδα και οτιδήποτε άλλο προκύπτει και απαιτεί η επιπλέον τουριστική εισροή σε ένα τόπο. 

Το «σοφό» ελληνικό κράτος, πράγματι, θεσμοθέτησε το τέλος διανυκτέρευσης, που, όμως,σε παγκόσμια, πρωτοτυπίαεισπράττειτο ίδιο στα δημόσια ταμεία του! Από εκεί, φυσικά, που δεν ξαναβγαίνειποτέ για να υπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης, του τόπου από όπου εισπράχθηκε. 

Τώρα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζητά την αύξηση του τέλους διανυκτέρευσης επιφέροντας ουσιαστικό χτύπημα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. 

Εμείς, κατ’ αρχάς ζητάμε και θα απαιτήσουμε την επιστροφή αυτού του τέλους σε ένα ταμείο εταίρων της τοπικής  τουριστικής βιομηχανίας  και του δήμου. Είναι ένα ανταποδοτικό έσοδο της πόλης και πρέπει να επιστρέφεται σε αυτήν. 

Σε ό,τι αφορά την αύξηση, όπου και πάλι η κυβέρνηση την προτείνει οριζόντια, αντιπροτείνουμε την επιβάλει όχι ανά πεντάστερο ή τετράστερο ξενοδοχείο αλλά ανά μέση τιμή (RevPar) κάθε προορισμού! Άλλη μέση τιμή πουλάει το πεντάστερο στη Μύκονο, στην Αθήνα και στη Σαντορίνη και εντελώς άλλη στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στη Φλώρινα. Η οριζόντια επιλογή είναι ένα σκληρό χτύπημα στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Μια τέτοια απόφαση, όπως προτείνουμε θα οδηγήσει και στη συγκέντρωση πραγματικών στοιχείων από τις κατά τόπου Ενώσεις Ξενοδόχων και λοιπών καταλυμάτων για τις διανυκτερεύσεις στη χώρα ανά προορισμό!».

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα