Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣπύρος Πέγκας: Αναγκαία η δημιουργία δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Σπύρος Πέγκας: Αναγκαία η δημιουργία δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις συνθήκες εργασίας τους αλλά και για τα πολλαπλά περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους.

 

Ο Σπύρος Πέγκας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με γιατρούς και νοσηλευτές, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως είναι αναγκαία η δημιουργία δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου θα μεταβαίνουν οι ασθενείς για τους οποίους δεν κρίνεται αναγκαία η διακομιδή τους στο νοσοκομείο. Επίσης, αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση στην οποία, δυστυχώς έχουν περιπέσει οι κοινωνικές δομές του δήμου, με ευθύνη της διοίκησης Ζέρβα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται επιπλέον τα νοσοκομεία, όπου για παράδειγμα βρίσκουν καταφύγιο ύπνου οι άστεγοι.

 

Στη συνέχεια, ανέλυσε την πρότασή του για τον Χάρτη Υγείας, μέσω του οποίου οι κάτοικοι της πόλης θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες δομές υγείας, ανάλογα με τις παθήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας ανέφερε τα εξής: “Το Ιπποκράτειο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα. Οι εφημερίες του είναι τακτικές και αποτελεί μία δομή υγείας την οποία επιλέγουν συχνά οι πολίτες για τα νοσήματά τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καλείται καθημερινά να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος προκειμένου να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι αναγκαία η δημιουργία δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για τη δημιουργία των οποίων εμείς θα πιέσουμε να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Πέρα από το δημοτικό ιατρείο της Τριανδρίας που άρχισε τη λειτουργία του πριν από έξι χρόνια, θα δρομολογήσουμε δημοτικά ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης. Πέραν τούτου, ο δήμος οφείλει να διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην κεντρική πολιτική σκηνή και τα νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να δίνονται οι σωστές λύσεις. Τα χρόνια της πανδημίας έπρεπε η δημοτική αρχή να κινηθεί δημιουργικά για τη λειτουργία τέτοιων δημοτικών μονάδων. Τα δύσκολα εκείνα χρόνια ο κ. Ζέρβας κρύφτηκε και τώρα απλά τα επικαλείται μόνο ως πρόφαση για την αδράνεια του”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα