Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣουρωτή: Αγρυπνία στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου στις 11 Ιουλίου στην ΙΜ...

Σουρωτή: Αγρυπνία στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου στις 11 Ιουλίου στην ΙΜ Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Αγρυπνία στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου αναμένεται να τελεστεί για ακόμα μια χρονιά  στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Σουρωτή στις 11 Ιουλίου, με το μοναστήρι να παραμένει ανοιχτό και ανήμερα της κοιμήσεως του στις 12 Ιουλίου μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Ειδικότερα στην ιερά μονή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, υπάρχουν τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της όπως επίσης και ο τάφος του Γέροντα Παισιου, ο ο οποίος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από τον ναό του Αγίου Αρσενίου. Έκτοτε κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου στην επέτειο Κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα για την γιορτή του Άγιου Παισίου για το 2024 έχει ως εξής:

  • Την παραμονή στις 11 Ιουλίου το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί.
  • Το βράδυ της 11 Ιουλίου θα τελεστεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 20:00 μ.μ.
  • Στις 12 Ιουλίου το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 20:00μμ.

Αναφορικά με την μεταφορά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου την Πέμπτη 11 Ιουλίου το λεωφορείο του ΟΑΣΘ νούμερο 87 θα εκτελεί δρομολόγιο από το ΙΚΕΑ μέχρι το Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου από τις 16:00 το μεσημέρι έως 00:00 το βράδυ.

Η είσοδος στο μοναστήρι απαγορεύεται στις γυναίκες που φοράνε παντελόνια, αμάνικα, κοντές φούστες και εξώπλατα φορέματα ή ρούχα. Οι γυναίκες θα πρέπει φοράνε φούστες φαρδιές και μακρυές με το μήκος να είναι κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν παρέχει μαντήλια, φούστες ή κάποια άλλη ενδυμασία. Απαγορεύεται επίσης και η είσοδος στους άνδρες που φορούν κοντά παντελόνια, βερμούδες ή αμάνικα. Οι ίδιοι ενδυματολογικοί κανόνες ισχύουν και για τα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δύναται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο Μονής Αγίου Παισίου (Άγιος Ιωάννης Θεολόγος): 2396041320.

Την αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου ανακοίνωσε η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά από προτροπή της Κανονικής Επιτροπής. Το Πατριαρχείο ανακοίνωσε πως αποφάσιστηκε ομόφωνα με την εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και έγραψαν στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξου Εκκλησίας τον μοναχό Παΐσιο Αγιορείτη. H μνήμη του Αγίου Παισίου τιμάται από τότε στις 12 Ιουλίου.

Πηγή:paisios.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα