Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣοκάρουν οι μαρτυρίες υπαλλήλων για τις συνθήκες θανάτου ΑμεΑ σε ίδρυμα στη...

Σοκάρουν οι μαρτυρίες υπαλλήλων για τις συνθήκες θανάτου ΑμεΑ σε ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Τα νέα στοιχεία που συμπληρώνουν κομμάτι-κομμάτι το παζλ του θανάτου ενός 20χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Νοεμβρίου του 2021, κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στον αποκαλούμενο «ροζ θάλαμο» του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης « Άγιος Δημήτριος», είναι συγκλονιστικά.

Τα όσα είπαν οι υπάλληλοι σχετικά με το τι γίνεται σε κάθε βάρδια, τα οποία προκύπτουν από το έγγραφο λογοδοσίας τους, σοκάρουν. Σύμφωνα με το εν λόγω αρχείο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι είδαν φροντιστή της δομής, ο οποίος όπως ανέφεραν, μύριζε αλκοόλ, να χτυπά τον 20χρονο Πάρη και στην συνέχεια να προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό.

Ειδικότερα, μια υπάλληλος του κέντρου αποκατάστασης, όπως προκύπτει από τη «Λογοδοσία», υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος φροντιστής, άρχισε να κλωτσάει τον 20χρονο, ενώ την ίδια ώρα, ο νεαρός δεχόταν χτυπήματα και από έτερο τρόφιμο με μία παντόφλα, χωρίς ο καταγγελλόμενος φροντιστής να κάνει τίποτα για να το αποτρέψει.

Ακόμη, μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη «Λογοδοσία», ο άνδρας ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην γράψουν τίποτα στο έγγραφο, αλλά αντίθετα να δώσουν την εικόνα ότι όλα έγιναν καλώς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα