Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣκληρό lockdown στο δήμο Κορδελιού Εύοσμου: Όλα τα νέα μέτρα

Σκληρό lockdown στο δήμο Κορδελιού Εύοσμου: Όλα τα νέα μέτρα

Σκληρό lockdown επιβάλλεται από αύριο, Σάββατο, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο:

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς το δήμο – Η είσοδος και η έξοδος από το δήμο επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων, δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Δείτε και εδώ:

Θεσσαλονίκη: Στο «κόκκινο» ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Παπαευαγγέλου: «Μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην περιοχή του Ευόσμου»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα