Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Στηρίζει...

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – Στηρίζει στους απεργούς της «Μαλαματίνα»

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον νομό Θεσσαλονίκης για σήμερα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου προχώρησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ), καταδικάζοντας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων – απεργών της “Οινοποιίας Μαλαματίνα”, σήμερα το πρωί, έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης», με αποτέλεσμα -όπως επισημαίνει- να τραυματιστούν πολλοί εργαζόμενοι.

Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη – Μαλαματίνα: Συλλήψεις και 2 προσαγωγές

«Η διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι 15 απολύσεις». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι, αύριο, στις 7 το πρωί.

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας κάνει λόγο για παράνομο αποκλεισμό των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι, «από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης».

Η διοίκηση της εταιρείας απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία «να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων» και καλεί «όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους να σεβαστούν την ιστορία της επιχείρησης και την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας να την αναπτύξει, καθώς και το δικαίωμα των εργαζομένων της για αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα