Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣε μαθήματα πρώτων βοηθειών συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σε μαθήματα πρώτων βοηθειών συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σε μαθήματα πρώτων βοηθειών συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατόπιν  πρωτοβουλίας της αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής.

Πρόκειται για μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση περιστατικών όπως η ρινορραγία, η λιποθυμία αλλά και ο πνιγμός. Με αυτά παρέχεται στους εργαζόμενους η δυνατότητα να εκπαιδευτούν προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν περιστατικά έκτακτης ανάγκης και να βοηθήσουν πολίτες των οποίων η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Η εκπαίδευση αυτή ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες διάρκειας 1,5 ώρας η καθεμία.

Κατά την διάρκεια της οι εργαζόμενοι μαθαίνουν επίσης πώς να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την περίφημη δηλαδή ΚΑΡΠΑ η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ανακοπής και σώζει ζωές. Τα μαθήματα που πραγματοποιούνται από τους πιστοποιημένους διασώστες της ΕΔΟΜΑΚ Rescue, κ. Πέτρο Μενεξέ και κα Στέλλα Μιλκίδου, έχουν ήδη γίνει στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων παρουσία μεγάλου αριθμού εργαζομένων ενώ έπεται συνέχεια στην τεχνική υπηρεσία και το εργοτάξιο του δήμου.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, κα Ειρήνη Καγιαμπίνη σημειώνει πως “Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η διαχείριση που γίνεται στα πρώτα λεπτά ενός έκτακτου περιστατικού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή του” εξηγώντας παράλληλα την σημασία των πρώτων βοηθειών “Η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε στο πλευρό μας και τους εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και παρακολουθούν τα μαθήματα για να είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα