Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Σε αστυνομικό κλοιό αναμένεται να βρεθεί η Θεσσαλονίκη εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.μετρα ταξης

Συγκεκριμένα τα αστυνομικά μέτρα που αποφασίστηκαν έπειτα από σύσκεψη των επιτελών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπό την παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου, επισημαίνουν την σημασία και τις ιδιαιτερότητες των φετινών συγκεντρώσεων. Οι λόγοι που εμπνέουν ανησυχία στις αρχές είναι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και οι αντιδράσεις που υπάρχουν και στη χώρα μας για των θάνατο αμάχων καθώς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα με τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην πόλη κυρίως τις ώρες αιχμής ως συνέπεια των εργασιών κατασκευής της Fly Over.

Τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν θα είναι δρακόντεια, με αστυνομικούς των δυνάμεων ΥΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ καθώς και της Τροχαίας να βρίσκονται σε καίρια σημεία, ακόμα και εναέρια επιτήρηση με drones και ενδεχομένως ελικόπτερο. Επιπλέον επί ποδός θα είναι και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ. Παράλληλα θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων σε δυνάμει στόχους, όπως πρεσβείες και προξενεία του Ισραήλ και των ΗΠΑ, Εβραϊκές συναγωγές και εταιρείες εβραϊκών η αμερικανικών συμφερόντων, με την συμβολή τόσο της ΕΥΠ, όσο και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι εκδηλώσεις πρόκειται να αρχίσουν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώ στις 17:00, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και φορείς θα συμμετάσχουν στην καθιερωμένη πορεία με σημείο εκκίνησης το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα