Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣήμερα το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Κρήνη

Σήμερα το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Κρήνη

Η παράδοση θέλει την γιορτή της Αγίας Παρασκευής, που σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος του Ιουλίου και τη μετάβαση προς τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, να διοργανώνονται πανηγυρικές εκδηλώσεις και η Καλαμαριά έχει τη δική της παράδοση, που κρατά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Και φέτος, λοιπόν, την παραμονή της μεγάλης γιορτής του καλοκαιριού, ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει πανηγυρικές εκδηλώσεις με μουσική, χορούς, αλλά και μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στο Άλσος της Νέας Κρήνης (πρώην Καπναποθήκες), ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν ψητά ψάρια.
Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 9.30 μ.μ. της Πέμπτης (25/7) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Γιάννη Βολίκα και Μελίνα Χατζηκαμάνου στο τραγούδι, τον Χρήστο Δάνη στο κλαρίνο, τον Εμαννουήλ Εμμανουλούδη στο βιολί, τον Μίλτο Σπυριδόπουλο στο λαούτο και τον Στέφανο Κωφίδη στα κρουστά.
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή», ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας «Καλαμαριά, από το ξερίζωμα στο ρίζωμα 1922-1960» του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης «Μπουμπουλίνα».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα