Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΡάδιο Αρβύλα: Στο σκαμνί για παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (Βίντεο)

Ράδιο Αρβύλα: Στο σκαμνί για παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (Βίντεο)

Στις 29 Μαρτίου 2022 ορίστηκε, τελικώς, δικάσιμος για την μήνυση που κατέθεσε η ηλεκτρονική εφημερίδα Εκκλησία Online σε βάρος των συντελεστών της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» με επίκληση στο αντιρατσιστικό νόμο για προσβολή της Πίστης και δυσφήμιση της Θείας Κοινωνίας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είχε γίνει στις 5 Μαΐου 2020 και αιτία ήταν σατιρικό βίντεο για τη Θεία Κοινωνία.  Στο επίμαχο βίντεο πιστοί βρίσκονται σε σειρά μέσα σε ναό και ενώ βήχουν ο ιερέας τους κοινωνεί κανονικά. Όταν φτάνει η σειρά του Αντώνη Κανάκη για να λάβει τη Θεία Κοινωνία ρωτάει τον παπά: «Πάτερ σίγουρα;» και εκείνος με σιγουριά του απαντά «ναι». Τρεις μέρες αργότερα ο Κανάκης εμφανίζεται άρρωστος και με βήχα στο κρεβάτι. Ο ίδιος μιλάει στο Θεό και του λέει: «Αχ Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;».Ο νομικός εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Ανδρέας Καραγιάννης κάνει λόγο για «αισχρό και βλάσφημο βίντεο, όπου οι συντελεστές του «Ραδιο Aρβύλα» λοιδορούν τα Θεία σε καιρούς που η κοινωνία και η Πίστη δοκιμάζονται όσο ποτέ».

Τονίζει ότι το «Εκκλησία onlne» έπραξε ως όφειλε τα δέοντα βάσει του αντιρατιστικού νόμου. Και σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα έχει συμπεριλάβει τη διάταξη στην οποία βασίστηκε η παραπομπή: «Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους:

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα