Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠρύτανης ΑΠΘ: Το 76% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί

Πρύτανης ΑΠΘ: Το 76% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί

Λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα του ακαδημαϊκού έτους, το ΑΠΘ, είναι έτοιμο να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις των σχολών τους φοιτητές, έχοντας λάβει «στο μέτρο του οικονομικού δυνατού», τόνισε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Για όλα τα τμήματα και συγκεκριμένα για τις αίθουσες που δεν έχουν φυσικό αερισμό, έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια 150 ειδικών συσκευών καθαρισμού του αέρα με φίλτρα HEPA, επιπλέον επιτοίχιες συσκευές που έχουν και θερμομέτρηση, προμήθεια υγειονομικού υλικού, υλικά απολύμανσης που θα δοθούν στα τμήματα, ενώ έχει προχωρήσει και η πρόσληψη υγειονομικών ελεγκτών που θα ζητούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τα εργαστηριακά τεστ από τους εισερχόμενους στα κεντρικά κτήρια.

«Εμείς ως διοίκηση του ΑΠΘ έχουμε κάνει σε ανύποπτο χρόνο όλες τις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα τμήματα, τους συναδέλφους και τους φοιτητές για προστασία, στο μέτρο του οικονομικού δυνατού», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. Το 76% του συνόλου των φοιτητών του ΑΠΘ έχει εμβολιαστεί. Και σε επίπεδο καθηγητών είμαστε πάνω από το 91%, η δική μας ομάδα που διακονούμε την επιστήμη, εμπιστευόμαστε την επιστήμη, για να πάμε παρακάτω». Και οι ίδιοι οι φοιτητές καταλαβαίνουν ότι πρέπει να λειτουργούμε με ασφάλεια, είπε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, με την προσδοκία ότι θα συνεργαστούν όλοι για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου. «Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική, η ανάγκη του καθενός να είναι ασφαλής και να διατηρήσει την ασφάλεια του συμφοιτητή του που είναι δίπλα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα