Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο seleo.gr: Μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν τα...

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο seleo.gr: Μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν τα self tests αύριο, πριν εξαντληθούν

Ομαλά διεξήχθη σήμερα η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς.

«Η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα» δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης επισημαίνοντας ότι οι δικαιούχοι μεταβαίνουν στα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους και οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν τη διαδικασία που αφορά την πλατφόρμα.

Τονίζει την ανάγκη, μαθητές και εκπαιδευτικοί να φροντίσουν αύριο, Παρασκευή, να προμηθευτούν τα τεστ διότι -όπως επισημαίνει- εάν αυτά εξαντληθούν από τα φαρμακεία της πόλης, δεν θα υπάρξει δυνατότητα προμήθειας νέων εντός του Σαββατοκύριακου καθώς δεν λειτουργούν οι αποθήκες.

Σε πρώτη φάση, οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν ένα αυτοδιαγνωστικό οικιακό τεστ ενώ από τη Δευτέρα 12/04 θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και το δεύτερο. Μαζί με το self test δίνεται και σχετικό φυλλάδιο οδηγιών για τη διενέργειά του. «Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη», δηλώνει ο κ. Ευγενίδης.

Όσον αφορά τα κουτιά των 25 τεμαχίων self tests που παρέλαβαν οι φαρμακοποιοί σημειώνει ότι δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση. «Τα τεστ ήρθαν σε 25αδες, χωρίς καν να έχουν ειδικά σακουλάκια» αναφέρει ο πρόεδρος του ΦΣΘ σημειώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί τα διαχώρισαν και τα τοποθέτησαν σε δικές τους συσκευασίες.

Θ. Απότα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα