Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιεί από φέτος ο δήμος Παύλου Μελά στις δημοτικές του κοινότητες με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών από μεταδιδόμενες ασθένειες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί συμπληρωματικά στο αντίστοιχο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει επεμβάσεις προνυμφοκτονίας με ταυτόχρονους ψεκασμούς ακμαιοκτονίας. Στο πλαίσιο αυτό ειδικά συνεργεία υπό την επίβλεψη έμπειρου γεωπόνου και με την χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα την χαρτογράφηση των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και τη διενέργεια ψεκασμών.

Συγκεκριμένα διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως φρεάτια ομβρίων, στάσιμα νερά, τσιμεντοκάναλα, σιντριβάνια χωρίς ροή, ρέματα εντός των οικισμών, χώρους πρασίνου κ.α. Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε περιοχές που θα παρουσιάσουν μεγάλη όχληση και πυκνότητα κουνουπιών, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του κάθε προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα