Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠροχωρά η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας - Βρέθηκε ανάδοχος για το έργο

Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας – Βρέθηκε ανάδοχος για το έργο

- Advertisement -

Προχωρά η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας καθώς μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ανάδοχος προκειμένου να “τρέξει” το έργο.

Στο πλαισίο αυτό σε σχετική ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης ανέφερε πως “Σε λιγότερο από 6 μήνες έχουμε ανάδοχο στην πλατεία Ελευθερίας! Το παλέψαμε, το τρέξαμε, τα καταφέραμε! Επικαιροποιηθηκε η μελέτη, αναζητήθηκε και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, έγινε ο διαγωνισμός, εξετάστηκαν οι προσφορές και τώρα είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο έργο. Σήμερα στη Δημοτική Επιτροπή εξετάζεται το θέμα. Η σκοτεινή περίοδος Ζέρβα απομακρύνεται τάχιστα από την πλατεία Ελευθερίας. Το οφείλαμε στους Εβραίους συμπολίτες μας, το οφείλαμε στην πόλη μας.”

Υπενθυμίζεται ότι η πολύπαθη Πλατεία Ελευθερίας, που καλύπτει επιφάνεια επτά στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, αποτελεί τόπο μαρτυρίου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν βρίσκεται και το μνημείο του Ολοκαυτώματος, προς τιμήν των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης που μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Το μνημείο που έχει βανδαλιστεί αρκετές φορές, θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέα θέση στην Πλατεία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αναδειχθεί με την τοποθέτηση ειδικής φωτιστικής εγκατάστασης.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα