Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠροσφυγικές μνήμες, ζωντανεύουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Προσφυγικές μνήμες, ζωντανεύουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Η ιστορική μνήμη του προσφυγικού Ελληνισμού ζωντανεύει στο Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Εκεί θα γίνει  το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου η εκδήλωσης “Προσφυγικοί καταυλισμοί της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων στην Μακεδονία”.

Ακριβέστερα πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της τριλογίας του Λουκά Π. Χριστοδούλου με τίτλο “Οι προσφυγικοί οικισμοί της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων στην Μακεδονία” που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στις 19:00 το απόγευμα. Συνδιοργανωτές σε αυτή είναι η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης και ο διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και συγγραφέας Κώστας Νίγδελης, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά  χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων-Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού “Η Αγία Φωτεινή”.

 

Πηγή: www.Greekhumans.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα