Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠροσομοιωτές Rafale και F-35 στη ΔΕΘ - Οι επισκέπτες «πιλοτάρουν» με τις...

Προσομοιωτές Rafale και F-35 στη ΔΕΘ – Οι επισκέπτες «πιλοτάρουν» με τις οδηγίες χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να μοιάζει απίθανο το να επιβιβαστείτε ποτέ σε ένα μαχητικό Rafale, όμως φέτος μπορείτε να το… «πιλοτάρετε»!

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία γεύση από το πιλοτήριο των μαχητικών που «σκίζουν» τους αιθέρες.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τρεις προσομοιωτές υψηλής τεχνολογίας – ένας του γαλλικού μαχητικού 4.5ης Γενιάς Rafale, ένας του αμερικανικού μαχητικού 5ης Γενιάς Stealth F-35 και ένας που έχει δημιουργηθεί από στελέχη των ελληνικών ΕΔ για την εκπαίδευση των χειριστών σε αποστολές – κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που δεν βλέπουν την ώρα να «εκπαιδευτούν» από εν ενεργεία χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περίπτωση του προσομοιωτή Rafale, οι επισκέπτες λαμβάνουν οδηγίες πτήσης από πιλότους της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην περίπτωση του προσομοιωτή F-35, από χειριστές της 111 ΠΜ και τέλος, στην προσομοίωση προετοιμασίας αποστολών, παρόντες είναι Έλληνες χειριστές μαχητικών F-16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δίπλα από τον χώρο των τριών προσομοιωτών, λειτουργούν 14 συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας. Οι επισκέπτες ζουν μοναδικές εμπειρίες προσομοίωσης κίνησης, βολών και μάχης με άρματα Leopard ενώ παράλληλα «βιώνουν», σα να βρίσκονται σε αποστολή των Ε.Δ., πτώση από ελικόπτερα Chinook, πτήση με επιθετικά ελικόπτερα και κίνηση στο νερό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα