Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Πράσινο φως» για την ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων σχολείων στο Δ. Ωραιοκάστρου

«Πράσινο φως» για την ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων σχολείων στο Δ. Ωραιοκάστρου

Σε τροχιά υλοποίησης βάζει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη την ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων σχολικών κτιρίων στο Δήμο Ωραιοκάστρου μέσω έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση των νέων σχολικών μονάδων «άναψε» η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποίησε την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021.

Η κατασκευή των δύο σχολείων στο Δήμο Ωραιοκάστρου περιλαμβάνεται στο έργο ΣΔΙΤ «Σχεδιασμός, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», για το οποίο η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

Το συνολικό έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση (φύλαξη και ασφάλιση) 17 νέων σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με Αναθέτουσα Αρχή τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ.

«Δημιουργούμε νέες υπερσύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις στον Δήμο μας μέσω ΣΔΙΤ. Την ανάγκη για την κατασκευή των νέων σχολείων την επισήμανα επανειλημμένα σε συναντήσεις που είχα στην Αθήνα με στελέχη των αρμόδιων υπουργείων. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέτουμε τις βάσεις για να γίνει ένα σημαντικό έργο στον τόπο μας, για τα παιδιά μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Τα χαρακτηριστικά των 2 νέων σχολικών μονάδων

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κτιριολογικά προγράμματα, τα δύο νέα σχολεία που αποφασίστηκε να κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

9/θέσιο συνολικού εμβαδού 1.380 τ.μ.

9 αίθουσες 45 τ.μ. η κάθε μία

3 εργαστήρια (Φυσικής, Χημείας, Τεχνολογίας)

Αποθήκη, Ιατρείο, Αναγνωστήριο, Αρχείο, Γραφείο Συλλόγου, Γραφεία Διδασκόντων, Βιβλιοθήκη, Τραπεζαρία, Εξωτερικό Γυμναστήριο, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Κυλικείο, Σκηνή, WC, Βοηθητικοί χώροι υπογείου.

  • 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

12/θέσιο συνολικού εμβαδού 1.521 τ.μ.

12 αίθουσες 45 τ.μ. η κάθε μία

4 Εργαστήρια (Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Τεχνολογίας)

Εξωτερικό Γυμναστήριο, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Σκηνή, Αποθήκη, Βιβλιοθήκη, WC, Βοηθητικοί χώροι υπογείου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα