Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠού θα κάνετε δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη

Πού θα κάνετε δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν rapid test πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει και αυτήν την εβδομάδα δράσεις δωρεάν ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε πεζούς αλλά και μέσω αυτοκινήτων (drive through).

Την Τρίτη 13/4 θα πραγματοποιηθούν rapid test σε πεζούς στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος (οδός Φιλιππουπόλεως, Αμπελόκηποι) από τις 10:00 έως 14:30.

Την Τετάρτη 14/4 θα πραγματοποιηθούν rapid test σε πεζούς (α) στην Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου (οδός Θωμά Χατζίκου, Μενεμένη) από τις 10:00 έως 14:30

και την Πέμπτη 15/4 από τις 10:00 έως 14:30 και (β) στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου (διασταύρωση των οδών Αγίου Νεκταρίου και Οδ. Ανδρούτσου, Δενροπόταμος) από τις 12:00 έως 15:00 θα πραγματοποιηθούν rapid test μέσω αυτοκινήτου (drive through) στο Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν drive through tests (μέσα από το αυτοκίνητο), στην περιοχή του Άλσους του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο της Θέρμης προς Πανόραμα, στην έξοδο προς Χαριλάου. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και την Πέμπτη 15 Απριλίου. Και στις δύο περιπτώσεις οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 33 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 9.800 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:
-τη Δευτέρα 12 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος
-την Τρίτη 13 Απριλίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν του ΚΑΠΗ Φιλύρου
-την Τετάρτη 14 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος
-την Παρασκευή 16 Απριλίου στο Πανόραμα, επί της οδού επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα