Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Ποιοι «φλερτάρουν» με τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης

Ποιοι «φλερτάρουν» με τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Μπορεί οι αυτοδιοικητικές κάλπες να στηθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο κάθε μέρα που περνά τους φέρνει πιο κοντά σε αυτές.

Ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ο μήνας των επίσημων ανακοινώσεων με τους υποψηφίους να βγάζουν τους κρυμμένους άσους που έχουν στο μανίκι τους, ενώ μία ανακοίνωση αναμένεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει ο Ιανουάριος.

Στα επιτελεία των υποψηφίων οι μηχανές έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη «κλειδώσει» τους πρώτους υποψήφιους των συνδυασμών τους.

Στο στρατόπεδο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του συνεχίζουν με τις ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Αυτό περιλαμβάνει και ο σχεδιασμός του επιτελείου Ζέρβα για το επόμενο διάστημα. Παράλληλα με τις ανακοινώσεις προσώπων ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες πραγματοποιούν συναντήσεις και επαφές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί πρόσωπο «έκπληξη» από το χώρο του αθλητισμού ως υποψήφιος με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη». Οι συνεργάτες του κ. Ζέρβα παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις δημοτικές εκλογές, όπως και τους φερόμενους ως υποψηφίους δημάρχους.

Aνακοινώνει ο Πέγκας

Όπως όλα δείχνουν ο κύβος ερρίφθη για τον πρώην αντιδήμαρχο της διοίκησης Μπουτάρη και επιχειρηματία Σπύρο Πέγκα και ο ίδιος θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις της υποψηφιότητάς του αναμένεται να γίνουν σήμερα , Δευτέρα 30/01. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και ο ίδιος στην πρόσκληση που έστειλε σε δημοσιογράφους με τους οποίους θα συναντηθεί στις 12 μ.

«Σας προσκαλώ για μία συζήτηση σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θα χαρώ να είστε εκεί, στην έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης» αναφέρει στο μήνυμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πέγκας έχει ήδη στελεχώσει το γραφείο του, ενώ αυτή την περίοδο ρίχνει το βάρος του στην συγκρότηση των «ομάδων εργασίας». Μία πρώτη συζήτηση μάλιστα έκανε την περασμένη Παρασκευή με τους ενδιαφερόμενους. Την ίδια ώρα, έχει στήσει την ομάδα πολιτικού σχεδιασμού της υποψηφιότητάς του αλλά και εκείνη της επικοινωνίας.

Το χρονοδιάγραμμα Αγγελούδη

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ. Αγγελούδης αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών, ζυμώσεων και συζητήσεων κατέληξε στην απόφαση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί μία δήλωση ανακοίνωσης της πρόθεσής του να ηγηθεί συνδυασμού, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων προσωπικότητες που τάσσονται στο πλευρό του και θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό.

Αυτή την περίοδο οι άνθρωποι που «τρέχουν» την υποψηφιότητα Αγγελούδη δουλεύουν σε τρία επίπεδα. Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Ψηφοδελτίου, η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη «κλειδώσει» περί τις πενήντα υποψηφιότητες.

Το Οργανωτικό Γραφείο έχει αναλάβει την διευθέτηση διαδικαστικών ζητημάτων, ενώ τέλος, έχει συγκροτηθεί και η Ομάδα Προγράμματος η οποία έχει επιφορτιστεί με την συγγραφή των προτάσεων του κ. Αγγελούδη και των συνεργατών του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση Σαββάκη

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Αθανάσιο Σαββάκη, το όνομα του οποίου επίσης «παίζει». Πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν πως οι τελικές αποφάσεις του θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζει τον κύκλο επαφών του και συζητήσεων με επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, θέτοντας ως προϋπόθεση την συνεννόηση με κάποιους φερόμενους ως υποψήφιους, «ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο που θα μπορέσει να βελτιώσει τα πράγματα στην πόλη μετά τις εκλογές» όπως φέρεται να αναφέρει σε συνομιλητές του.

Τα «ζυγίζουν» Τσαβλής και Γάκης

Σε ό,τι αφορά τον Δρόσο Τσαβλή, εκεί θα υπάρξει μία μικρή αναμονή. Κι αυτό γιατί, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις, ωστόσο επιθυμεί να συνεχίσει τις συναντήσεις και τις επαφές με ομάδες της πόλης και εκπροσώπους φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση του κ. Τσαβλή η ζυγαριά γέρνει προς το «ναι» με τις επίσημες ανακοινώσεις να προσδιορίζονται χρονικά στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» και πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γάκη βρίσκεται σε περίοδο που… ζυγίζει όλα τα δεδομένα. Ο κ. Γάκης άλλωστε παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Γάκης δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για το δήμο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις προθέσεις του.

«Είναι μία πολύ μεγάλη απόφαση, την οποία ζυγίζω και σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Μετά από τόσα χρόνια (στην αυτοδιοίκηση), με ενδιαφέρει να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσω την εκλογή μου στο δημαρχιακό θώκο της πόλη» δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη. Ο κ. Γάκης αναμένεται να καταλήξει σε κάποια απόφαση στα μέσα Μαρτίου.

Σήκωσε μανίκια ο Σακισλόγλου

Κοντά στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, Άκης Σακισλόγλου.

Ο ίδιος έχει σηκώσει τα… μανίκια και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, βλέπει κόσμο, κάνει κρούσεις σε πρόσωπα που θα ήθελαν να ριχτούν με την παράταξή του στη μάχη του σταυρού και βρίσκεται σε συνεννόηση με εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων. Σημειώνεται πως την περίπτωση Σακισλόγλου βλέπουν θετικά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο μέσω συνέντευξης Τύπου.

Ήδη ανακοίνωσε ο Τζακόπουλος

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος, Σάκης Τζακόπουλος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε πως τον επόμενο μήνα αναμένεται να κάνει γνωστό το όνομα του συνδυασμού και το λογότυπο, ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει ανακοινώσει το 70% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει πως θα είναι και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος πέραν της πρόθεσής του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για άλλη μία φορά δεν έχει προχωρήσει σε άλλη ενημέρωση.

Στο κάδρο των φερόμενων ως υποψηφίων δημάρχων παραμένει και η δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Γιάννα Παναγοπούλου η οποία έχει δηλώσει σε συνομιλητές της πως ενδιαφέρεται να ηγηθεί συνδυασμού.

Σημειώνεται πως την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει επίσης οι Γιάννης Νασιούλας, Στέλιος Χαλιαμπάλιας και Γιάννης Κουριαννίδης.

*Δημοσιεύθηκε στη “ΜτΚ” στις 29.01.2023

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα