Οι Γιάννης και Νίκος Μανομενίδη γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο της πόλης στο Βαρδάρι , στην Τούμπα και μετά στο Χαριλάου, πρόσκοποι έθνους και βαθμοφόροι στο 20ο Σύστημα Δασοπροσκόπων (Κρυονέρι Τούμπας).
Μετά, ως ενήλικοι ακολούθησαν εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Ο Γιάννης Μανομενίδης πέρασε στη Σχολή Ικάρων, υπηρέτησε σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Ελευσίνα και στην Πάρνηθα, ήταν ιδρυτικό μέλος του πρώτου συνδικαλιστικού φορέα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΑΕΔ), στη συνέχεια του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) επιδιώκοντας την αξιοκρατία στις Ένοπλες Δυνάμεις, και έκλεισε τη σταδιοδρομία του μετά τη θητεία του ως Διοικητής Υποστήριξης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ υποβάλλοντας την παραίτηση του καθαρά για λόγους αξιοκρατίας, κι έκτοτε, έχοντας αποκλείσει τα μεγάλα κόμματα εξουσίας, ασχολείται με την Οικολογία και πλέον με το Βολτ, το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα για την Ομοσπονδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα με τα καθήκοντα του στην Πολεμική Αεροπορία, φοίτησε στο Οικονομικό του ΑΠΘ, στη Νομική του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και στα Logistics, δίδαξε και καμία δεκαριά εξάμηνα Logistics στο αντίστοιχο Τμήμα του ΤΕΙ στην Κατερίνη, και μετά την αποστρατεία του ασχολείται με την Οικολογία.
Ο Νίκος Μανομενίδης, από την άλλη πλευρά, ελεύθερος επαγγελματίας, μεσίτης ακινήτων, με πιστοποιήσεις στην εκτιμητική TEGOVA, στη διαμεσολάβηση ADR ODR και στην εκπαίδευση ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, έκανε σπουδές ως Τεχνολόγος Γεωπόνος και Προγραμματιστής Η/Υ και συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά προγράμματα για την Αγορά των Ακινήτων με την Eurostat και το ΑΠΘ και στη συγγραφή βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών σχετικών με τη διαχείριση ακινήτων για τα Ι.Ε.Κ. και τα Κ.Ε.Κ. ΓΣΕΒΕΕ.
Η Φωτεινή Μανομενίδου, κόρη του Νίκου, επίσης βαθμοφόρος προσκόπων στο Κρυονέρι, απόφοιτος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Νηπιαγωγός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Επιχειρηματικότητα και την Kαινοτομία, ξεκινάει την πολιτική της δραστηριότητα από στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα (Τούμπα).
Όλοι τους, με οικολογική συνείδηση, εντάχθηκαν σε ψηφοδέλτια που στηρίζει η αυτοδιοικητική «Οικολογία Αλληλεγγύη» δηλαδή ο Γιάννης Μανομενίδης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Φίλιππο Γκανούλη ως υποψήφιο Περιφερειάρχη «Οικολογία Πράσινη Λύση» και ο Νίκος Μανομενίδης και η Φωτεινή Μανομενίδου με τον Σπύρο Πέγκα «Θεσσαλονίκη για Όλους» ως υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος Δ΄ Διαμερισματικής Κοινότητας (Τούμπας) αντίστοιχα.
Στην προεκλογική τους καμπάνια με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με ένα τρίκυκλο ποδήλατο με τις αφίσες τους ποδηλατούν εκ περιτροπής στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, απλώς για να θυμίσουν σε όσους τους γνωρίζουν για το έργο, τη στάση και τις επιλογές τους σε όλη τους τη σταδιοδρομία τους, κι όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει, καθώς οι Θεσσαλονικείς γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Άλλωστε, ο Νίκος το εξήγησε για όσους ψηφίζουν φίλους και συγγενείς, ανεξάρτητα από το έργο και την ιστορία τους και πόσο μας κοστίζουν αυτές οι επιλογές.
Όπως δήλωσε ο Νίκος Μανομενίδης: «Η υποψηφιότητα μου με το συνδυασμό “Θεσσαλονίκη για όλους” αντανακλά την διάθεση μου να αναδείξω την ευθύνη όλων μας για την κατάσταση της πόλης μας. Μιας ευθύνης που δεν μεταβιβάζεται με την ψήφο μας στην εκάστοτε αιρετή διοίκηση αλλά μας ακολουθεί και αντανακλάται καθημερινά στην συμπεριφορά μας απέναντι στην πόλη.
Είμαι μαζί με τον Σπύρο Πέγκα επειδή ακούει και νοιάζεται, δεν κλέβει λάμψη και διευρύνει τα περιθώρια “για μία Θεσσαλονίκη που πραγματικά θα αγαπήσουν οι κάτοικοι της”».
Ενώ ο Γιάννης Μανομενίδης, που με το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Πολεμικής Αεροπορίας και λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης έχει εμβαθύνει στα θέματα Ευρωπαϊκής Άμυνας, δίνει έμφαση στην Ευρωπαϊκή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως έχει δηλώσει «…η ανάγκη ομοσπονδοποίησης της ΕΕ, ίσως ακόμη και σε επίπεδο Περιφερειών, ώστε να ξεπεράσουμε την διαφθορά του ελληνικού κράτους και την αβελτηρία που βιώνουμε σε όλους τους τομείς. Εάν τα προγράμματα και τις πολιτικές για την ανακύκλωση, τους ποδηλατοδρόμους και τα τρένα, τις κοινωνικές υπηρεσίες τις διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών, με ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και χωρίς την παρέμβαση των κρατών, τότε θα πετύχουμε πολύ ταχύτερα την ευρωπαϊκή σύγκλιση, για τον πρόσθετο λόγο ότι τα κράτη του Νότου δεν έχουμε τους πλούσιους προϋπολογισμούς ώστε οι αποκλίσεις αυξάνουν αντί να συγκλίνουμε. Οι πλούσιες χώρες του Βορρά μπορούν να δίνουν επιδόματα από τα πλεονάσματα τους, ενώ η Ελλάδα δανείζεται για τα βασικά, και η Κεντρική Μακεδονία και οι Δήμοι της περιμένουμε από την ελεημοσύνη του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών, τα δημοσιονομικά περιθώρια, και το πολιτικό αλισβερίσι με την εκάστοτε κυβέρνηση». Τη στήριξη τους έχουν εκφράσει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας το ευρωπαϊκό κόμμα Βολτ για την Ομοσπονδοποίηση της ΕΕ, και το κόμμα των Πρασίνων.