Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠΟΕ-ΟΤΑ: Aπεργία και κινητοποίηση εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» την Παρασκευή στη...

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Aπεργία και κινητοποίηση εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Απεργία κα συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Όπως αναφέρει ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της:

Την Παρασκευή 21/10 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Αθήνα

Όσοι δεν κατέβουν, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει τέλος. Αφού εκδόθηκαν και τα οριστικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες, όπου 163 συνάδελφοι πετιούνται στην ανεργία, ήρθε ένα ακόμα χτύπημα: τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η αυξημένη μοριοδότηση δε θα έπρεπε να υφίσταται για τις θέσεις που λογίζονται στην προκήρυξη ως χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα ακόμα 1100 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Γίνονται λοιπόν φανερές οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κρατούσαν σε ομηρία, μέσω συμβάσεων, τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» και αντί να επιλύσουν το πρόβλημα με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, υιοθέτησαν τη λύση της προκήρυξης. Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αφού έπαιξαν αυτό το παιχνίδι, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους. Όταν μιλούσαμε για μετατροπή των συμβάσεων η απάντηση που μας έδιναν ήταν ότι η επιλογή αυτή είναι αντισυνταγματική, φανερώνοντας στην ουσία την πολιτική επιλογή τους ενάντια στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συναδέλφισες- Συνάδελφοι, ακόμα και αυτή η στρεβλή προκήρυξη ήταν αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ενός προγράμματος που δεν καλύπτεται με την συγκεκριμένη προκήρυξη, καθώς πολλοί συνάδελφοι, στο μεσοδιάστημα, παραιτήθηκαν λόγω της απληρωσιάς, συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα οι θέσεις τους να μείνουν κενές και να μην προκηρυχθούν. Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό. Γι’ αυτό είναι κάλπικη η αντιπαράθεση που κατευθύνεται με κριτήρια κοινωνικού αυτοματισμού και φέρνει σε αντιπαράθεση τους ήδη εργαζόμενους με τους συναδέλφους που δεν εργάζονται στο πρόγραμμα. Στόχος μας πρέπει να είναι η διεύρυνση του αριθμού των μόνιμων θέσεων, ώστε να λειτουργήσει με επάρκεια η υπηρεσία και όχι ο κανιβαλισμός μεταξύ μας, που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών. Μάλιστα, η εξέλιξη της προκήρυξης του «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνει ένα μάθημα σε όσους υποστηρίζουν την αυξημένη μοριοδότηση και σε άλλες ομάδες μακροχρόνια εργαζομένων όπως οι εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ παιδικών σταθμών και στις κοινωνικές δομές ενάντια στη μετατροπή συμβάσεων, που αποτελεί πάγια θέση μας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα απαιτούμε:

  • Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι», χωρίς αποκλεισμούς.
  • Την κάλυψη με νέο μόνιμο προσωπικό όλων των κενών θέσεων (αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις) που δεν προκηρύχθηκαν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Παρασκευή 21/10 στην Αθήνα

και στη Θεσσαλονίκη, στις11:00 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και με αυτά τα αιτήματα για τη δικαίωσή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Δ.Σ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα