Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠλεύρης για Θεσσαλονίκη: ''Δεν υπάρχει θέμα μέτρων'' (Βίντεο)

Πλεύρης για Θεσσαλονίκη: ”Δεν υπάρχει θέμα μέτρων” (Βίντεο)

Απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οποίος βρίσκεται εκτάκτως σήμερα στη πόλη, μετά  την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

”Θέλουμε  να επισιτίσουμε τη προσοχή, τώρα που είναι νωρίς, γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί  και να διαχειριστούμε την  πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντηση που είχε με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα  οτι δεν τίθενται θέμα μέτρων η επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, αλλά  προληπτικής επίσκεψης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς και έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.

Ο Υπουργός Υγείας στην συνέχεια  θα έχει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 12:30 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον πρωτοσύγκελο Ιάκωβο Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στις 15.00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης που δημοσιεύθηκαν χθες,  Τρίτη, σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 248 ασθενείς εκ των οποίων το 81,5% δεν έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα, 22 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου εκ των οποίων όλοι είναι ανεμβολίαστοι.

Δείτε στο βίντεο του Seleo.gr, τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού.

Έντονες αποδοκιμασίες.

Έξω από τα γραφεία του ΕΚΑΒ όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας,  βρίσκονται υγειονομικοί που διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στην υγεία. Μάλιστα, κατά την άφιξη και την αναχώρηση  του Υπουργού Υγείας,  μερίδα διαμαρτυρόμενων υγειονομικών φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Πλεύρη.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα