Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠλατφόρμα ενημέρωσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης

Πλατφόρμα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο για την ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας θα προειδοποιεί έγκαιρα τους πολίτες για ενδεχόμενους κινδύνους που προκύπτουν από την υψηλή συγκέντρωση ρύπων.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο “Περιβαλλοντική Πληροφόρηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης-Ατμοσφαιρική Ρύπανση & Υγεία”, την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο λόγος για ένα “Ενοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείριση” μια εξειδικευμένη πλατφόρμα και διαδικτυακή εφαρμογή η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE SIRIUS και παρουσιάζει τις τρέχουσες μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ακόμα παρέχει προβλέψεις για κάθε δημοτικό διαμέρισμα για διάστημα τριών ημερών. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση για έγκυρη και άμεση ενημέρωση των δημοτών, αυτό παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο τον δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης με κατάλληλες οδηγίες προς το κοινό, ενώ περιλαμβάνει προηγμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνδυάζοντας τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μετεωρολογικές συνθήκες και παρέχοντας συγκεκριμένες οδηγίες προς τους δημότες.

Από την πλευρά του ο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε πως: “Με την κλιματική κρίση να έχει κάνει ήδη αισθητές τις επιπτώσεις της, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, έτσι ώστε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Με την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση που μας παρέχει η νέα αυτή πλατφόρμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά σε επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα