Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠινακίδες με ονόματα ηρώων της Επανάστασης στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου

Πινακίδες με ονόματα ηρώων της Επανάστασης στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου

Στην τοποθέτηση 21 νέων οδωνυμικών πινακίδων με τα ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης προχωρά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επέτειο του 1821.

Η αρχή έγινε με την οδωνυμική πινακίδα της 25ης Μαρτίου 1821, που τοποθετήθηκε σε Εύοσμο και Ελευθέριο – Κορδελιό και ακολούθησε το Γυμναστήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη, παρουσία του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού και του χορηγού των οδωνυμικών πινακίδων.

«Η ονοματοδοσία των οδών και των πλατειών σε όλη τη χώρα, δεν είναι μόνον μια απλή χρηστική πολεοδομική διαδικασία, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα στην εμπέδωση, στην ανάδειξη και στη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μας μνήμης» δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός τονίζοντας ότι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, αποτίεται φόρος μνήμης και τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες της Επανάστασης του 1821.

Θα πάρουν σειρά για νέες οδωνυμικές πινακίδες και άλλοι οδοί που φέρουν ονόματα ηρώων όπως: Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Μαντούς Μαυρογένους, Παπαφλέσσα, Μάρκου Μπότσαρη, Ανδρέα Μιαούλη, Αθανασίου Διάκου, Κωνταντίνου Κανάρη, Ρήγα Φεραίου, Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρου Υψηλάντη κ.ά.

Στις νέες πινακίδες αναγράφονται, πέρα από το όνομα του ήρωα ή της ηρωίδας, η ημερομηνία γέννησης και θανάτου, ενώ υπάρχει και μια γαλανόλευκη σημαία δίπλα στις χρονολογίες 1821-2021.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα