Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ξεκινά πρόγραμμα αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ξεκινά πρόγραμμα αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών

- Advertisement -

Πρόγραμμα εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας αναμένεται να υλοποιήσει  στο προσεχές διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκριμένα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο εφαρμογής του ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας για την τριετία 2023-2025, παράλληλα με το επίγειο έργο που είναι σε εξέλιξη, εκτελούνται και οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας ώστε να γίνει καταπολέμηση σε εστίες που δεν είναι προσβάσιμες με επίγεια μέσα. Ακριβέστερα οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Ιουνίου  με ψεκασμούς στις περιοχές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλνίκης στο αρδευτικό Χαλάστρας και Αγίου Αθανασίου, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας και Πιερίας στο αρδευτικό Αιγινίου, στην περιοχή των ορυζώνων, σε έκταση 30.000-45.000 στρεμμάτων.

Επισημένεται ότι η εφαρμογή των αεροψεκασμών αποφασίστηκε μετά από δειγματοληψίες ακμαίων που έγιναν στην περιοχή, στο πλαίσιο της εποπτείας των πληθυσμών των κουνουπιών, προκειμένου να διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο οι πληθυσμοί των ακμαίων κουνουπιών το επόμενο διάστημα. Η περίοδος κρίνεται κατάλληλη αφού έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αποστράγγιση των ορυζώνων, προκειμένου να γίνουν εφαρμογές ζιζανιοκτονίας από τους καλλιεργητές και έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάκλιση με νερό, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Οι δράσεις εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιούνται κατόπιν έκδοσης όλων των απαιτούμενων αδειών και τη χρήση κατάλληλων και εγκεκριμένων σκευασμάτων από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ εποπτεύονται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60