Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της στήριξης από την Πολιτεία των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού Κόλπου, που υπέστησαν πρωτοφανή καταστροφή φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Γιουτίκα, του αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας, κ. Γιώργου Κεφαλά, καθώς και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και εκπρόσωποι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής όπως και εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Ακριβέστερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Γιώργος Κεφαλάς ανάφερε ότι: «Στόχος της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε είναι να συγκεντρώσουμε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στην επιτροπή που θα συσταθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να διερευνήσει τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις μυδοκαλλιέργειες. Η ανάγκη στήριξης των μυδοκαλλιεργητών είναι επιτακτική, όπως επιβεβλημένη είναι και η άμεση λήψη μέτρων για την επανεκκίνηση του κλάδου. Είναι δίκαιο το αίτημα για ενίσχυση των μυδροκαλλιεργητών. Συγχρόνως, πρέπει να προταθούν λύσεις, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου στο μέλλον και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής». Με τον Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Γιουτίκα να τοποθετείται επισημαίνοντας πως: «Στην κορυφή των διεκδικήσεών μας θα πρέπει να βρεθεί το αίτημα για άμεση στήριξη των μυδοκαλλιεργητών μέσα από ένα πλαίσιο ελαφρύνσεων και αποζημιώσεων».

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα