Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠαρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του δήμου Δέλτα και της ΒΙΠΕΘ από την...

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του δήμου Δέλτα και της ΒΙΠΕΘ από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

Σε κυκλοφορία παραδίδεται αύριο με αναβαθμισμένα πλέον επίπεδα οδικής ασφάλειας η πολυσύχναστη από ΙΧ και βαρέα οχήματα κεντρική οδός Κομνηνών στην Σίνδο.

Στο σημείο των εργασιών παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γιουτίκας όπου ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για την εξέλιξη των εργασιών, ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης της οδού.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Γιουτίκας ανέφερε πως: “Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των κατοίκων του Δήμου, του επιχειρηματικού κόσμου εντός της ΒΙΠΕΘ και των εταιρειών Logistics που αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Αποκαθιστούμε χρόνια προβλήματα ενός οδικού δικτύου, που επιβαρύνεται καθημερινά από υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους. Βελτιώνουμε αισθητά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, αποτρέπουμε τους κινδύνους στην κυκλοφορία, αλλά και την ταλαιπωρία των οδηγών”.

Ακόμα στον προγραμματισμό της αντιπεριφέρειας περιλαμβάνονται δύο ακόμη καίρια τμήματα του πολυσύχναστου οδικού δικτύου στον δήμο Δέλτα, που εκτός από την οδική σύνδεση του δήμου, καλύπτουν τις κυκλοφοριακές ανάγκες της Βιομηχανικής Περιοχής και πολλών εταιρειών Logistics στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο, εργασίες ασφαλτόστρωσης, κοπής χόρτων, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο 3ο χλμ. του οδικού τμήματος Σίνδου–Χαλάστρας (μετά τη στροφή Ανατολικού προς Χαλάστρα). Ένα επίσης δύσκολο σημείο της επαρχιακής οδού Λαχανόκηποι-Χαλάστρα-Κύμινα–Νέα Μάλγαρα-όρια νομού, με πολλές επικίνδυνες στροφές. Το αμέσως επόμενο διάστημα κρίσιμες επεμβάσεις θα γίνουν και στο τμήμα του οδικού δικτύου του Δ. Δέλτα, από την αερογέφυρα της Χαλάστρας προς τα Κύμινα, με τις επικίνδυνες και απότομες στροφές, η αποκατάσταση του οποίου αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα